România de azi și martiriiSub egida Fundației Aiud și a Schitului „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Rîpa Robilor, a Arhiepiscopiei de Alba Iulia și a Facultății de Teologie Ortodoxă din localitate, duminică 19 martie 2017, de la ora 1600, în Aula Universității din Alba Iulia, se va desfășura Simpozionul de Martirologie ROMÂNIA DE AZI ȘI MARTIRII (marcînd „Anul apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” decretat de Patriarhia Română).

 

Cuvîntul de deschidere va fi rostit de ÎPS Irineu, iar concluziile vor fi formulate de dr. Pavel Chirilă, care va fi și moderatorul dezbaterilor pe marginea comunicărilor prezentate de invitați, printre care se vor număra (în ordine alfabetică):

  • George Ardeleanu („Don Quijote: o problemă de etică. Reprezentări în literatura gulagului românesc”),
  • Răzvan Codrescu („Mucenicia Părintelui Calciu – treptele mărturisirii”),
  • Sorin Lavric („Inițierea prin suferință”),
  • Dan Puric („Martirii creștini în conștiința tinerei generații”), care pe 18 martie va conferenția și la Aiud,
  • Claudiu Târziu („Terorism și sfințenie în România ultimului secol”),
  • Corneliu Zeană („Gîndurile și viața unor urmași ai celor uciși la Aiud”).

Din păcate, vor lipsi, din motive independente de voința lor, doi dintre invitații prevăzuți în programul inițial: Bogdan Cuza și Radu Preda. Intrarea este liberă.

(Răzvan Codrescu - rostonline.ro)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Indiferența e un păcat, indiferența înseamnă egoism și, mai mult decât atâta, indiferența înseamnă pactizarea cu răul, înseamnă promovarea răului, înseamnă lipsa iubirii, înseamnă păcat împotriva iubirii. Să nu se confunde datoria creștinului de a iubi și de a ierta pe cel care-i greștește personal, cu datoria și cu dreptul de a lupta pentru a stăvili răul făcut obștii." Pr. Constantin Voicescu

Ultimele comentarii

Radio Ortodoxia Tinerilor

Login cititori