Dragilor, vă așteptăm sâmbătă seară, 7 martie 2015, ora 18.00, în campusul Agronomie din București, la Biserica "Sfântul Chiril și Metodiu", pentru o conferință deosebită, cu tema: "Viața duhovnicească în temnițele comuniste". Invitat special îl vom avea pe părintele Nicolae Bordașiu de la Biserica "Sfântul Silvestru" din București, fost deținut politic, pătimitor timp de 9 ani în temnițele comuniste.

Viața duhovnicească în temnițele comuniste

Comments   
  •  
  •  
  • Reply with quote
  • Quote

#1 Nicholas Dima » 28-02-2017 17:29

Cand am trecut prin inchisoarea Jilava prin iunie 1956 am stat in celula cateva zile cu Parintele Iovan de la Vladimiresti. Acesta ne-a impartasit pe noi cei cativa tienri in trecere prin Jilava. Parintele ne-a impresionat prin atitudinea si tinuta sa profund umana si crestineasca. Apoi, in fabrica inchisorii Aiud l-am cunoscut pe Parintele Bardas, care mi-a fost mentor si duhovnic timp de cateva luni de zile. Nu imi aduc aminte de numele sau mic si nici fotografia pe care ati publicat-o nu imi aminteste de el. Imi amintesc insa ca era Ardelean. D-sa a fost extrem de important in formarea mea spirituala. L-am mentionat de altfel in cartea Calatorie spre Libertate. As vrea mult ca cel evocat de dvs. in acest articol si cel cunoscut de mine la Aiud in 1956-57 sa fie aceiasi persoana. Cu plecaciune in fata unor asemenea preoti. Prof. Dr. Nicholas Dima (www.drdima.net)

Nicholas Dima

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Abia în închisoare mi-am început misiunea preoţească... Acolo am învăţat să mă rog şi tot acolo am simţit dependenţa de Dumnezeu, pentru că totul atârna de Dumnezeu şi toate veneau de la El." Pr. Ioan Sabău

Ultimele comentarii

Radio Ortodoxia Tinerilor

Login cititori