Meniu biografic

vezi galerie foto (25 foto)
Pr. Arsenie Boca
"Iisus a tămăduit orbirea ochilor, dar n-a putut tămădui orbia răutăţii. Orbia răutăţii nu are leac, dar are pedeapsă."
 • 29 Septembrie 1910
 • Vața de Sus, Hunedoara
 • ieromonah
 • 2 ani
 • Ocnele Mari, Canal, Râmnicul Vâlcea, Braşov, Timişoara, Jilava, Oradea
 • 28 Noiembrie 1989
 • Mănăstirea Prislop
  • Mărturii din Țara Făgărașului despre Părintele Arsenie Boca
  • Biserica de la Drăgănescu - „Capela Sixtină“ a ortodoxiei românești
  • Cărarea Împărăției
  • Cuvinte vii
  • Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca
  • Noi mărturii despre Părintele Arsenie Boca
  • Părintele Arsenie "Omul îmbrăcat în haină de in şi îngerul cu cădelniţa de aur"
  • Părintele Arsenie Boca în atenția poliției politice din România
  • Părintele Arsenie Boca - un om mai presus de oameni. Mărturii
  • Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității. Opis de documente. Sâmbăta de Sus 1943-1949, Vol. I
  • Și cărțile au fost deschise. Părintele Arsenie Boca - o biografie -
  • Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității. Anchetele, Canalul și persecuția. Opis de documente, Vol. II
  • Părintele Arsenie Boca la mănăstirea Prislop în epoca torționarilor comuniști 1948-1959
  • Altfel despre Părintele Arsenie Boca
  • Părintele Arsenie Boca în arhivele securității. Alungarea din monahism, calomniile şi filajul. Bucureşti - Drăgănescu - Sinaia (1960-1989), Vol. III

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Ce pot sa spun e ca parintele avea forta. Cand am intrat prima oara in biserica, m-am asezat dupa cuviinta in dreapta, iar sotia mea in stanga, la oarece distanta. Dupa slujba, s-a apropiat, aratand cu degetul spre mine si apoi spre sotia mea. Din toata multimea aceea, ne-a ales doar pe noi, incat si acum ma intreb de unde stia ca suntem sot si sotie. Apoi, ne-a luat deoparte si ne-a vorbit.

Pe mine m-a certat ca nu am credinta prea multa, iar sotiei mele, careia ii scapa degetul si fusese la 5 doctori de pomana, i-a spus:

"Ma, tu esti bolnava, dar nu de doctori te faci bine. Daca vrei sa te vindeci, nu mai fa lucrul pe care l-ai facut, iar raze nici atat".

A avut dreptate parintele. Si in momentul de fata, sotia mea isi foloseste mana fara probleme. Asa era parintele - vorbea putin si cu miez. Predica insa dumnezeieste. Nu te mai saturai ascultandu-l. Apoi a disparut, anchetat la Brasov si dus doi ani la Canal, pentru ca spovedise sase partizani din munti. Niciodata parintele nu a pomenit macar in treacat despre asta. Doar tata, care a fost si el detinut politic, mi-a zis ca a stat in celula cu parintele Arsenie si acolo un gardian il tot jignea:

"Ba popa!".

Atunci s-a intors parintele si s-a uitat la el si gardianul a inceput sa se chinuie, tinandu-se cu mainile de burta. Intr-un tarziu, vazand ca durerea nu inceteaza, a zis:

"Parinte, iarta-ma"

... "De Dumnezeu sa fii iertat", i-a raspuns parintele si pe loc omul si-a revenit.

(Mărturia lui Telu Oancea din sat Breaza - Fagaras -  Sfântul părinte Arsenie Boca, pag. 47)

Comentarii   

#1 Victor Ștefan 04-10-2014 17:51
BINECUVÂNTAT SĂ FIE DOMNUL ȘI DUMNEZEUL NOSTRU pentru că m-a învrednicit pe mine cel foarte nevrednic de a auzi și citi despre PĂRINTELE ARSENIE BOCA, cel care ne-a lăsat mari tezaure de învățături pentru folosul și mântuirea sufletului nostru. AMIN!
Citat
#2 Aurica 24-12-2014 18:57
Părinte Arsenie, sunt tristă şi supărată, soţul mă umileşte încontinuu, face crize de nervi fără număr, mie frică de el, îşi bate joc de mine mereu şi de copil. Ajută-mă părinte. Mulţumesc.
Citat
#3 Iosif Danie 10-02-2015 05:32
Domn părinte mijliceste pentru mine Iosif Daniel şi pentru Georgeta Lăcrămioara ca Dumnezeu să ne ajute să rămânem împreună, să ne iubim reciproc din toată inima noastră, să ne căsătorim împreună ca să devenim soţ şi soţie şi împreună să avem o viaţă bună şi fericită şi să-l putem sluji pe Dumnezeu. Amin. Doamne miluiește.
Citat
#4 Florin Daniel 17-05-2015 14:04
Trăiesc în afară de mulţi ani şi la începutul lunii acesteia mi-am luat 12 zile de concediu să ajung la Prislop la mormântul părintelui. Î-mi doream foarte mult să pot ajunge numai că locuiesc ceva cam departe de Prislop şi cu transportul puţin mai complicat, dar nu ştiu cum s-a întâmplat pentru că în două zile am ajuns chiar cu fica mea şi prietenul ei şi fără să gândesc că ei ar vrea să meargă, dar sigur a fost ajutorul părintelui să mijlocească venirea mea la el. Acolo nu vă spun ce se poate simţi, am vizitat multe locuri dar ca acolo niciunul. Dragi creştini care credeţi în părintele Arsenie, mergeţi acolo că numai trecând prin curtea mănăstirii te simţi ca nou. Părintele ajută să trecem pe la el numai să avem voinţă, că el se ocupă de restul. Eu personal îi mulţumesc cu toată fiinţa mea că m-a ajutat să mi îndeplinesc dorinţa şi la toată lumea ce ajunge acolo să li se îndeplinească dorinţele că sigur aşa va fi. Rugați-vă părintelui cu credinţa că el aude şi ajută.
Doamne ajută şi Dumnezeu să vă îndrume, mulţumesc sfinte părinte.
Citat
#5 LONCA MARIA ADINA 20-06-2015 20:32
Sfinte Părinte Arsenie Boca, ajută-ne să ajungem cu bine eu şi familia mea la mormântul tău, roagă-te pentru noi şi pentru familea noastră, pentru toţi omenii de pe pământ, şi te rog părinte ajută-ne pe mine şi pe mama mea (soacrămea) care este o femeie minunată, şi nu lăsa boala cea grea să se abată asupra noastră. Doamne ajută-ne şi iartă-ne pe noi oamenii. Îţi mulţumesc Doamne pentru familia minunată pe care Tu Doamne Mi-ai dat-o.Şi te mai rog ceva Doamne, te rog ai grijă te toţi copilaşii de pe pământ, printre care sunt şi cei doi copii ai mei Doamne, şi de soţul meu meu Doamne. AMIN.
Citat
#6 Dumitrache Daniel 29-06-2015 00:57
Părinte ai grijă de familia mea şi nu o lăsa să se destrame.Ai grijă de soţia mea şi întoarce-o din nou la mine! Iartă-mi păcatele şi dăruiește-mi mai multă credinţă în Dumnezeu.
Citat
#7 Lidia 15-07-2015 13:54
Părinte mare, a grijă de mine şi de duşmanii mei. Ce să facem când dreptatea e pe la mijloc?
Eu încerc să fiu dreaptă dar duşmanii mă umilesc. Sunt puternici pentru că sunt o haită care fură din puţinul pe care îl avem toţi.
Citat
#8 Niculina 09-08-2015 12:01
Parinte, ajuta-ne sa putem ajunge toata familia la mormantul tau, sa sarutam si sa imbratisam crucea de la capataiul tau. Sunt demult intr-un carut cu rotile si vreau sa te rogi Domnului si Maicii Sale pentru mine pacatoasa, netrebnica. Multumesc pentru ca stiu cu siguranta ca am fost ascultata. Amin.
Citat
#9 Vera 29-08-2015 21:48
De când am auzit de tine părinte mi-am dorit mult să ajung şi eu la mormântul tău. Mulţumesc părinte sfânt că mi-ai îndeplinit dorinţa, numai cu ajutorul tău am ajuns şi m-am întors cu bine pentru că sunt foarte departe. Datorită credinţei şi sufletului TĂU curat care l-ai avut Dumnezeu te-a înzestrat cu multă putere. Eu am simţit după drum lucru ăsta şi îmi dădeau lacrimile în timp ce mă apropiam. Mi-a plăcut foarte mult acolo părinte, e ca în rai. DAR părinte m-am supărat un pic că repede ne-a expediat. Dar asta este, vine foarte multă lume şi aşteaptă să le vină rândul. Părinte roagă-te pentru sufletele noastre şi ai grije de noi. Mulțumesc părinte. DOAME AJUTĂ.
Citat
#10 Diana loana Bădiță 06-09-2015 22:04
Părinte Ieromonah Arsenie Boca, îți mulțumesc din suflet pentru tot ajutorul, te rog nu mă lăsa, roagă-te la Dumnezeu pentru noi toți că ai Duh Sfânt...
Citat
#11 gabriela 16-10-2015 13:30
Sfinte Arsenie Boca ajuta ma sa fiu insarcinata,te rog din toata inima.
Citat
#12 Pătraşcu Alexandra M 09-02-2017 22:09
Părinte Arsenie, ajuta-mă te rog, da'mi sănătate, să mă vadă toată lumea bune, ajuta-i pe părinţi mei să nu se mai certe, ajuta-mă, te rog!
Citat
#13 Andrei 29-10-2017 21:29
Sfinte parinte Arsenie roaga-te lui Hristos pentru noi si nu inceta a mijlocii rugaciuni neincetate pentru acest popor si pentru aceasta lume.Atat de mult ai incercat sa aduci 'omul' pe drumul ce bun, sa il trezesti din uscaciunea vietii.Sute de rugaciuni pe care le-ai rostit parinte au ajuns in Cerul Sfant iar acum slujesti cu Serafimii si Heruvimii.Slava tie Sfinte Parinte Arsenie !
Citat
#14 Andrei 29-10-2017 21:32
Sfinte Parinte Arsenie, roaga-Te lui Hristos Dumnezeu pentru noi si pentru acest popor.Ia aminte la ostenelile noastre si asculta ruga noastra.Slava tie Sfinte Parinte Arsenie, iubitorule de oameni.
Citat
#15 Savastre Mihai 02-11-2017 05:33
Parinte mare este mila Ta! Cu lacrimi fierbinti te rog ajuta-ma scap de durerile care nu imi dau pace de atata timp. Ia-mi acesta grea povara din trup si suflet. Indeparteaza de la mine chinul suferintei, nu ma parasi ci vegheaza asupra mea sa pot depasi aceasta cumpana. Da sanatate si mamei mele si tuturor celor suferinzi si bolnavi. Indeparteaza pe cel rau de la mine, scapa-ma de ura dusmanilor, de invidie, rautate sau gelozie, de lucrarile demonice sau omenesti.
Amin!
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
 • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii