Meniu biografic

vezi galerie foto (4 foto)
Pr. Haralambie Vasilache
"Să nu pierdeţi nădejdea în Biserica lui Hristos, care este hrana noastră sufletească. În toate timpurile, Biserica a fost biruitoare. Veniţi să vă închinaţi în sfânta noastră biserică, căci cea mai înaltă credinţă în lume şi care a străbătut veacuri după veacuri a fost Biserica Ortodoxă"
  • 05 August 1910
  • Roșiești, Vaslui
  • monah
  • 3 ani
  • Bacău, Jilava, Gherla
  • 23 Noiembrie 1962
  • Mănăstirea Cernica

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Arhimandritul Haralambie Vasilachi îşi dobândise iubirea tuturor prin puritatea vieţii şi gândurilor sale, pe care le prezenta ca pe o euharistie transformată în revărsarea de lumină spirituală, aşa precum o parte din ele le şi prezentase în cartea sa de curând tipărită, pe care o şi intitulase în chip cu totul remarcabil "Altarul spiritualităţii româneşti", în care prezintă pâinea vieţii în Cuvântul vieţii. [...]

Născut într-o familie de credincioşi din Roşieştii Fălciului, alături de fratele său Vasile, Haralambie Vasilache a urmat studiile de teologie, ajungând unul dintre cei mai iubiţi slujitori şi predicatori din Moldova.

Operat de două ori, înspăimântător de slab, abia umblând, abia vorbind, mai toată ziua culcat şi acoperit cu pătura, cufundat în rugăciuni, părintele Haralambie [Vasilache] aşteaptă moartea1. Află însă mijlocul şi tăria de a ne vorbi uneori, câte puţin. Monah ce se afla, întâmpina sfârşitul cu seninătate dar nu fără griji: ca omul cuminte care se găteşte de drum lung şi cunoaşte că nu-i de râs, că e bine să chibzuieşti din vreme la toate, să faci cuvenitele pregătiri şi să te echipezi cugetând că e mai bine să prisosească decât să lipsească.

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii