Meniu biografic

vezi galerie foto (8 foto)
Pr. Marcu Dumitru
"Pentru mine, acum cînd mă uit în urmă, văd că Harul lui Dumnezeu a fost întotdeauna cu mine şi Dumnezeu m-a purtat cu mîna Lui permanent, peste tot, încă dinainte de a fi închis. Şi acum cînd mă uit în urmă văd că în clipele cînd mi-a fost cel mai greu Dumnezeu mi-a dat dovezi palpabile că este cu mine."
  • 12 Septembrie 1910
  • Hătcărău, Prahova
  • monah
  • 20 ani
  • Aiud, Galda, Ciugudel, Bicaz, Gherla
  • 28 Februarie 1999
  • Mănăstirea Sihăstria
    • Mărturisirea unui creștin. Părintele Marcu de la Sihăstria

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Părintele Marcu Dumitru și Nicu Popescu la Sihăstria - anul 1997Costică Dumitrescu1, fostul Ajutor al Șefului de județ Prahova, a sosit în această secție TBC.

În urma comportării sale, de adevărat martir, din timpul cercetărilor făcute la Ploiești, când n-a spus nici măcar cum îl cheamă, i s-a creat o atmosferă de mare respect și încredere.

După toate suferințele trăite în atâția amar de ani de pușcărie, l-am reîntâlnit aici, având aceeași figură senină, calmă și plină de căldură sufletească, pe care o cunoscusem la el cu 30 de ani înainte.

Întransigent în credința lui și scump la vorbă, trăia o viață duhovnicească plină de har, căci imediat după eliberare, s-a retras mai întâi la Mănăstirea Cernica și apoi la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț, unde s-a călugărit și unde trăiește și azi, când scriu aceste rânduri, în Duhul Domnului, adus de spate, din cauza suferințelor.

(Nicu Popescu Vorkuta - Crez și adevăr, ediția a II-a, București, 2009, p. 292)


1. Numele de botez al părintelui Marcu a fost Constantin, de aici venind diminutivul Costică. Cât privește numele de familie, este ”Dumitru”, însă în literatura de detenție este evocat cu numele ”Dumitrescu”.

Comentarii   

#1 Paul 04-03-2016 01:45
Cred ca acest material despre fam. Arnautoiu ar trebui sa se regaseasca pe blogul dvs

formula-as.ro/.../...
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii