Întrucât considerăm că a trecut suficient timp pentru a vă acomoda cu organizarea site-ului și conținutul din momentul lansării, suntem datori să dăm câteva explicații despre lucrurile care lipsesc sau care sunt prea puțin dezvoltate și care trebuie îmbunătățite în următoarea perioadă de timp. Vom prezenta o listă cu toate segmentele care urmează să fie dezvoltate:

a) prezentarea mai multor materiale despre rezistența împotriva prigoanei și efectele prigoanei.

b) îmbogățirea cantității de materiale despre prigoana desfășurată în închisorile Suceava, Pitești, Târgu Ocna și Mislea, apoi materiale despre lagărul Cavnic și despre Bărăgan (domiciliu obligatoriu).

c) prezentarea unor noi locuri de prigoană, precum lagărele Baia Sprie și Canal sau închisoarea Miercurea Ciuc.

d) articolele biografice și mărturiile care lipsesc despre mărturisitorii deja prezentați.

e) creșterea numărului de mărturisitori prezentați, în special din rândurile ierarhilor prigoniți dar și din rândul femeilor mărturisitoare.

f) după cum ați observat, prezentarea fiecarui mărturisitor se face cu ajutorul unui meniu biografic localizat în bara din stânga sus a site-ului. Meniul biografic standard este alcătuit din:

 • imaginea foto a mărturisitorului (în general a fost aleasă imaginea foto din dosarul de arestare);
 • un scurt îndemn/ cuvânt duhovnicesc al mărturisitorului (acolo unde s-a putut selecta până acum);
 • data nașterii, a trecerii la cele vesnice, a inchisorilor prin care a trecut mărturisitorul, si anii de închisoare făcuți;
 • date secundare, după fiecare caz în parte: carțile scrise sau cărți despre faptele și viața mărturisitorului, poezii scrise și documentare/mărturii video (dacă este cazul);

Până în acest moment am reușit să facem meniuri biografice (aproape) complete doar pentru primii 20 de mărturisitori din meniul-listă al mărturisitorilor. Urmează să strângem date pentru a întocmi meniuri biografice complete și pentru ceilalți mărturisitori și martiri. Deasemenea, sunt câțiva mărturisitori și martiri care nu au nicio imagine foto și urmează să le procurăm în următoarea perioadă de timp. Mărturisitorii cărora le lipsesc imaginile foto sunt: Aristide Nedelcu, Demostene Andronescu, Dinu Pillat, Gioga Parizianu, Ionică Pintilie, părintele Atanasie Ștefănescu, părintele Mihai Lungeanu, părintele Nicolae Grebenea, părintele Teodor Bej, părintele Zosim Oancea, doctorul Ion Simionescu și martirul Aurel Vișovan.

g) vom creea și galerii foto cu fotografii pentru toți mărturisitorii la care se va putea face lucrul acesta (credem că pentru cel puțin 30 de mărturisitori se va putea realiza lucrul acesta). Când galeriile foto vor fi finalizate, ele se vor putea accesa și din meniul biografic al mărturisitorului în cauză.

h) se va îmbogăți conținutul articolelor cu mai multe fotografii ale mărturisitorilor, dar și cu icoane sau fotografii a căror semnificație să fie în legătură cu subiectul articolelor.

i) videoteca va fi îmbunătățită cu materiale documentare care nu au fost selectate până în acest moment, dar și cu înregistrări de la conferințe ce tratează subiectul "prigoana comunistă".

j) secțiunea de poezii va fi și ea îmbunătățită cu noi poeți precum Vasile Voiculescu, Traian Dorz sau Demostene Andronescu. Deasemenea va fi îmbunătățit și aspectul grafic al listelor de poezii.

k) vom crea un modul de logare al cititorilor, modul care nu va fi obligatoriu ci opțional, dar cu avantajul că cititorii înregistrați vor putea să-și vadă comentariile postate imediat, fără a mai aștepta aprobarea administratorului. Un alt avantaj va fi posibilitatea reeditării comentariilor postate anterior.

l) pentru viitor, avem în plan întocmirea unui calendar de comemorări, un fel de sinaxar al mărturisitorilor, astfel încât să-i cinstim în mod organizat.

Orice sugestie din partea voastră este bine-venită.

Comments   
 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#1 cetitor » 01-04-2011 14:02

Doamne ajuta!
ar fi util si realizarea unei sectiuni cu icoane pictate ale noilor marturisitori.

cetitor

 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#2 Administrator » 01-04-2011 14:19

Vom face o galerie de imagini cu Icoana noilor martiri ai pamantului romanesc.
Si vom prezenta inca o galerie de imagini, tot in genul icoane noilor martiri...dar este surpirza.
Daca nu reusim saptamana aceasta, saptamana viitoare cu siguranta vom prezenta cel putin una din aceste doua galerii.
Asteptam si alte propuneri daca mai aveti.
Doamne ajuta!

Administrator

 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#3 iooana » 07-06-2011 23:52

Dragii mei,

Eu propun sa realizam un pomelnic cu dragii nostrii martiri si fiecare sa incerce sa-i dea pe pomelnic la parohia lui.
Propun ca in zilele in care se fac parastase sa-i pomenim.
Sa-i iubim, sunt ai nostii si sa ii rugam sa se roage si ei pentru noi marelui Dumnezeu.
Ioana

iooana

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
 • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii