Să nu faceţi o rugăciune de rutină. Puneţi în mişcare sufletul. Mişcaţi inima. Umpleţi-vă de fiorul rugăciunii. Sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră se roagă. Şi eu m-am rugat. Şi am crezut, până am ajuns în închisoare, că ştiam să mă rog.

Dar ajungând în închisoare am văzut că nu ştiu să mă rog. Dacă nu-ţi intră sufletul în vibraţie, dacă nu te pătrunde fiorul credinţei din creştet până-n tălpi, nu eşti înru găciune adevărată. Eşti într-o rutină.

Nu este uşor, dar dacă stii să te rogi Dumnezeu îţi dă harul rugăciunii. Dacă persişti, Dumnezeu te ajută şi harul rugăciunii de dă la cerere. Harul rugăciunii se obţine prin strădanie, prin stăruinţă.

Mântuitorul a spus: De la Ioan Botezătorul Împărăția Cerului se ia prin năvală! Și aceasta năvala noastra – cerând cu stăruință harul pe care Dumnezeu ni-L trimite. Mă adresez acum teologilor și le spun: învățați să vă rugați, ca apoi să puteți învăța pe alții. Atâta vreme cât tu nu știi să te rogi, degeaba îi spui crestinului: "Roagă-te!". Când preotul va ști cum să se roage, el va transmite fluxul puterii credinciosului său.

(Pr. Gheorghe Calciu, în Conferința ASCOR ținută la Bucuresti în 1998, în Aula Magna a Facultății de Drept)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii