Vineri, 29 ianuarie 2021, ora 20.00 vom avea o conferință online dedicată profesorului și savantului creștin Alexandru Mironescu, care a suferit 5 ani de zile în temnițele de la Jilava și Aiud. Tema o va prezenta domnul Daniel Mazilu, profesor în științe socio-umane, teolog și doctor în filozofie, un rafinat om de cultură. Va fi o seară foarte interesantă. Vă așteptăm cu drag.

Vineri, 15 ianuarie 2021, de Ziua Culturii Naționale vă așteptăm la o conferință online foarte interesantă având tema: "Rezistența prin cultură în spațiul concentraționar românesc (1948-1964)". Dan Tudorache, fondatorul proiectului fericiticeiprigoniti.net și doctorand în istorie al Universității "Dunărea de Jos" din Galați ne va vorbi despre:

- Cum au fost transformate marile închisori din țară în „universități” ale libertății de gândire.
- Figuri de prim plan ale rezistenței prin cultură.
- Poezia închisorilor.

Conferința va avea loc pe platforma zoom la ora 20.00.

Acesta e linkul de acces: https://us02web.zoom.us/j/9855894917?pwd=MERFU2U0Z2xkU2hWOWw3WExVWTN4QT09

sau meeting ID: 985 589 4917
Passcode: biblia

Martyropolisul de la Aiud. Istoric ctitoricesc și lecție dumnezeiascăDoamne ajută!

Dragilor vă așteptăm sâmbătă, 27 februarie 2016, ora 1800, în Campusul Agronomie la Biserica "Sfinții Chiril și Metodiu" din București, la o nouă întâlnire dedicată mărturisitorilor din temnițele comuniste. De data aceasta vom avea o temă specială: "Martyropolisul de la Aiud. Istoric ctitoricesc și lecție dumnezeiască" și un invitat special, domnul Răzvan Codrescu, director literar al Editurii Christiana, redactor-şef al Editurii "Lumea Credinţei", poet, traducător şi eseist de orientare tradiţionalistă, promotor al principiilor şi idealurilor dreptei creştine, autor a numeroase volume de poezie și proză.

Puteți citi bibliografia domniei sale aici: Bibliografie selectivă - Răzvan Codrescu.

Insula suferinței. O scurtă istorie a experimentului PiteștiDragilor, vă așteptăm sâmbătă, 6 februarie 2016, la o nouă seară dedicate martirilor și eroilor neamului românesc, care au suferit în temnițele comuniste. Tema va fi: "Experimentul Pitești - o scurtă istorie" și va fi prezentată de domnul Alin Mureșan, director general la Institutului de Investigarea a Crimelor Comunismului și a Memoriei Exilului Românesc (IICCMER), un organism guvernamental care studiază, documentează și susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România.

Alin Mureșan este autorul a două volume dedicate temei acestei conferințe: "Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate" și "Casa terorii. Documente privind penitenciarul Pitesti (1947-1977)", și este una dintre persoanele cele mai avizate pentru a dezbate acest subiect.

Vă așteptăm cu drag la Biserica Sf. Chiril și Metodiu din Agronomie, la ora 1800.

(Claudiu Balan)

Dragilor, cu ajutorul lui Dumnezeu reîncepem serile "Serile Fericiți cei Prigoniți" pe anul 2016, în Campusul Agronomie din București la Biserica "Sf. Chiril și Metodiu". Prima întâlnire din acest an va fi sâmbătă, 23 ianuarie 2016, ora 1800 având tema: "Sergiu și Nicoleta Valeria Grossu - o familie biblică". Vă așteptăm cu mărturii minunate despre acești oameni excepționali care L-au mărturisit pe Hristos prin viața lor apostolică.Sergiu și Nicoleta Valeria Grossu

Dragilor, vă așteptăm cu drag la ultima seară "Fericiți cei Prigoniți" din anul 2015 dedicată mărturisitorilor din temnițele comuniste. Tema va fi: "Crăciunul în temnițele comuniste" și va cuprinde mărturii, poezii și colinde despre felul în care-și petreceau sărbătoarea Nașterii Domnului în temniță, deținuții politici din timpul regimului comunist. Va fi o seară specială, sperăm, plină de încărcătură duhovnicească.

Vă așteptăm cu drag, așa cum v-ați obișnuit la Biserica "Sf. Chiril și Metodiu" din Campusul Studențesc Agronomie, din București. Doamne ajută.

Crăciunul în temnițele comuniste - Serile Fericiți cei prigoniți

Doamne ajută!

Dragilor, vă așteptăm sâmbătă, 14 noiembrie 2015, ora 1800, în Agronomie, la Biserica "Sfinții Chiril și Metodiu" la o nouă seară dedicată mărturisitorilor români luptători împotriva regimului comunist ateu. În această seară întâlnirea va vea ca temă: „Rezistența anticomunistă din Munții Făgăraș" și va fi prezentată de Ioana Hașu, nepoata lui Gheorghe Hașu, luptător anticomunist în grupul de rezistență din Munții Făgăraș. Ioana Hașu cercetează istoria rezistenței anticomuniste din munții Făgăraș, concentrându-se îndeosebi asupra înțelegerii traumei generate de represiunea politică și felului în care s-a format memoria mișcării. Cercetător acreditat la CNSAS începând cu 2011, Ioana Hașu este absolventa unui master în Istorie la Central European University, cu o lucrare dedicata grupării de rezistență din Țara Făgărașului.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Rezistența anticomunistă armată din munții Făgăraș

Doamne ajută! Dragilor, cu ajutorul lui Dumnezeu vă așteptăm sâmbătă, 31 octombrie 2015, ora 1800, în București, în Campusul Agronomie, la Biserica "Sf. Chiril și Metodiu", la o nouă întâlnire dedicată mărturisitorilor din temnițele comuniste.

Pentru că pe 28 octombrie 2015 se împlinesc 63 de ani de la trecerea la Domnului a filosofului martir Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni pe care i-a avut România, tema conferinței va fi chiar aceasta: "Mircea Vulcănescu. Un geniul al culturii românești. Mucenic creștin în temnițele comuniste".

Sperăm ca la această întâlnire să fie prezentă alături de noi și doamna Măriuca Vulcănescu, fiica marelui mărturisitor.

Vă așteptăm cu drag.Mircea Vulcănescu. Mucenic creștin în temnițele comuniste

Dragilor, sâmbătă 17 octombrie 2015, ora 1800, vă așteptăm la o nouă întâlnire în cadrul "Serilor Fericiți cei Prigoniți", cu o tema foarte interesantă: "Iadul roșu în orașul de pe Criș. Penitenciarul Oradea (1945-1977)" care va fi prezentată de domnișoara Cristina Pușcaș din Oradea, doctor în istorie, jurnalist și cercetător CNSAS și autor al volumului cu același nume. Alături de noi vor fi și trei deținuți politici care au trecut prin Penitenciarul Oradea: Părintele Nicolae Bordașiu, doamna Aurora Dumitrescu și doamna Niculina Moica.

Întâlnirea va avea loc ca de obicei, la Biserica "Sfinții Chiril și Metodiu" din Complexul Studențesc Agronomie din București.

Iadul roșu în orașul de pe Criș. Peniteciarul Oradea

Dragilor, vă așteptăm cu drag la o nouă seară dedicată mărturisitorilor din temnițele comuniste. Tema de sâmbătă, 3 octombrie 2015, este "Arhitecții și arhitectura în timpul regimului comunist" și va fi prezentată de domnul arhitect dr. Vlad Mitric-Ciupe de la Facultate de Arhitectura din cadrul Universității Spirtu Haret, București. Domnia sa este și autorul unei cărți de excepție, "Arhitecți români și detenția politică (1944 - 1964)", pe care o va și prezenta în această întâlnire. Ca de obicei, vă așteptăm cu drag la ora 18.00 la Biserica "Sfinții Chiril și Metodie" din Campusul Agronomie, București."

Arhitecții și arhitectura în timpul regimului comunist

Doamne ajută!

Dragilor, cu ajutorul lui Dumnezeu reîncepem serile "Fericiți cei Prigoniți" la biserica studenților din Agronomie, cu hramul "Sfinții Chiril și Metodiu", din București. 

Aceste seri dedicate mărturisitorilor din temnițele comuniste sau "sfinții închisorilor" așa cum au fost supranumiți de-a lungul timpului, le-am început anul trecut și tinerii le-au primit cu bucurie. De aceea am pregătit pentru voi o listă largă de subiecte pentru noul an 2015-2016 și o listă de invitați.

Prima seară o vom dedica cronologiei regimului comunist în România, în care vom urmări firul istoric al marilor evenimente care au marcat așa de mult România, de la 1945 până la 1989. Cronologia va consta dintr-o prezentare interactivă cu text, fotografii și mici filmulețe.

Vă așteptăm cu drag sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 18.00!

Cronologia regimului comunist în România 1945-1989 - Serile Fericiți cei prigonițti

Dragilor vă așteptăm marți, 9 iunie 2015, ora 18.00 la Librăria Lumina din Galați, la o nouă seară dedicată eroilor, martirilor și mărturisitorilor care au suferit în temnițele comuniste pentru credința în Hristos și iubirea de neam. Detalii în afiș:

Schimbări sufletești în temnițele comuniste

Dragilor vă așteptăm alături de noi la o nouă seară duhovnicească Fericiți cei prigoniți, de data aceasta organizată la Librăria Lumina din Galați, marți, 26 mai 2015, de la ora 1800. Subiectul dezbătut va fi despre intelectualii întemnițați de regimul comunist și cum au reușit ei să transforme marile temnițe de exterminare ale elitei neamului în ”universități subversive” de rezistență anticomunistă prin cultură. Detalii în afiș:

Academia din temnițele comuniste

Dragilor, vă așteptăm sămbătă 23 mai 2015, ora 18.00, în Agronomie, la Biserica "Sfinții Chiril și Metodiu", la o nouă seară dedicată mărturisitorilor din temnițele comuniste. De data această vom dedica întâlnirea noastră Episcopului martir Nicolae Popovici, vocea puternică a Bisericii Ortodoxe Române în timpul regimului comunist. Un geniu, un om erudit, un mărturisitor curajos al Adevărului în regimului demonizat al minciunii comuniste. Vă așteptăm cu drag!

Episcopul martir Nicolae Popovici - Serile Fericiți cei Prigoniți

Dragilor vă așteptăm sâmbătă, ora 18.00 în București la o nouă întâlnire a serilor "Fericiți cei Prigoniți" în care vom avea ca temă viața părintelui Ioan Iovan de la Recea, mare mărturisitor al Domnului în vremuri de restriște. Detalii în afiș:

Părintele Ioan Iovan. Marele mărturisitor al lui Hristos în regimul comunist

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii