Dragilor, vă așteptăm sâmbătă seară, 7 martie 2015, ora 18.00, în campusul Agronomie din București, la Biserica "Sfântul Chiril și Metodiu", pentru o conferință deosebită, cu tema: "Viața duhovnicească în temnițele comuniste". Invitat special îl vom avea pe părintele Nicolae Bordașiu de la Biserica "Sfântul Silvestru" din București, fost deținut politic, pătimitor timp de 9 ani în temnițele comuniste.

Viața duhovnicească în temnițele comuniste

Comentarii   

#1 Nicholas Dima 28-02-2017 17:29
Cand am trecut prin inchisoarea Jilava prin iunie 1956 am stat in celula cateva zile cu Parintele Iovan de la Vladimiresti. Acesta ne-a impartasit pe noi cei cativa tienri in trecere prin Jilava. Parintele ne-a impresionat prin atitudinea si tinuta sa profund umana si crestineasca. Apoi, in fabrica inchisorii Aiud l-am cunoscut pe Parintele Bardas, care mi-a fost mentor si duhovnic timp de cateva luni de zile. Nu imi aduc aminte de numele sau mic si nici fotografia pe care ati publicat-o nu imi aminteste de el. Imi amintesc insa ca era Ardelean. D-sa a fost extrem de important in formarea mea spirituala. L-am mentionat de altfel in cartea Calatorie spre Libertate. As vrea mult ca cel evocat de dvs. in acest articol si cel cunoscut de mine la Aiud in 1956-57 sa fie aceiasi persoana. Cu plecaciune in fata unor asemenea preoti. Prof. Dr. Nicholas Dima (www.drdima.net)
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii