Skip to content

2 Comentarii

  1. Atrox
    septembrie 21, 2015 @ 6:34 am

    La asemenea prostii duce atitudinea crestina caracterizata de lasitate. „Iertarea recheama pacatul”, spuneau latinii. Dusmanul nu poate fi oprit decat atunci cand este ucis, iar a judeca dupa principii crestine oameni care nu dau doi bani pe aceasta invatatura, nu face dacat saduca in derizoriu mesajul Mantuitorului. Insa crestinii prefera sa treac cu vederea ticalosia celor din jur nu pentru ca doresc sincer sa se raporteze la invatatura lui Hristos, ci pentru ca astfel spera sa poata sa isi ascunda sub pres propria mizerie, pacatele in care traisesc ei insisi.

    Răspunde

  2. Dan
    septembrie 22, 2015 @ 11:42 am

    Salutare Atrox.
    Citindu-ți comentariul am rămas cu impresia că ne-a scris un jihadist musulman, nu un creștin ortodox.
    Pretinzi că latinii ar fi utilizat dictonul ”Iertarea recheamă păcatul”. Eu mă întreb însă care latini? Inchizitorii? Că un asemenea dicton este străin de duhul creștinismului.
    Apoi ideea că „dușmanul nu poate fi oprit decât atunci când este ucis” este cu siguranță caracteristică islamului, nu însă creștinismului ortodox.
    Hristos Dumnezeu, care este întemeietorul creștinismului și al Bisericii, S-a făcut El însuși pildă de a ierta și de a iubi vrăjmașii. Prin urmare, presupunând că ideile frăției tale ar fi „creștine”, înseamnă că însuși Hristos le-a încălcat prin cuvânt și mai ales prin faptă.

    Și dat fiind că discutăm despre un context foarte precis, încep să cred că prin astfel de exemple, ca cel al frăției tale, inițiatorii legii 217/2015 au avut măcar temeri justificate.

    Păcat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *