A fost mai mult decât o dramă ce s-a întâmplat la Pitesti - un experiment extraordinar, făcut de comunisti si de atei. Lor, acestora din urmă, nu prea le convine să se stie ce s-a petrecut. Pentru că, vă puteti imagina, fără acest Pitesti am fi fost tot în închisoare, deoarece nici unul din noi n-ar fi cedat. Nimeni nu ne putea zdruncina. Au declansat experimentul, dar nu direct, cu mâna lor, ci împingându-i pe altii să o facă. Bineînteles că nu au stiut de la început rezultatul: câti vor înnebuni, câti vor rezista, câti se vor sinucide etc. Pentru că este vorba de suflet. Au fost sase indivizi, sase călăi, care au acceptat si început totul. Nici Ţurcanu nu stia la ce urma să se ajungă. Călăii mari au fost nelegionari: Iordăchescu, Dobos, Leonida, si altii. Ei erau 10%, iar noi 90%.

Toti acesti criminali au actionat prin tortură fizică asupra sufletului. Reeducarea a fost pregătită de ocultă (moscovită, românească si internatională) pentru tineretul legionar. Pentru că esenta comunismului este următoarea: distrugerea din inima omului a ideii de Dumnezeu, când omul devine o frunză purtată de vânt, iar satana te duce unde vrea el.

Teroarea a fost atât de înspăimântătoare pentru că s-a făcut cu noi si prin noi. Când vine dusmanul tău, te lupti cu el, după puteri. Aici însă nu, pentru că tu, fratele meu, vii la mine si mă bati. Martirii crestini erau doar ei si dusmanul – ei nu erau torturati de crestini. În cazul nostru nu era vorba numai de a te lepăda de credintă, ci de faptul că fratele tău a actionat împotriva ta. Adică acum vorbesc cu tine si tu mâine mă omori pe mine, eu care îmi puneam viata pentru tine. Aici este aspectul metafizic al problemei. Aceasta a fost marea încercare. În cel care s-a debusolat o clipă a intrat satana. Dumnezeu lasă ispita,dar diavolul nu te poate ispiti mai mult decât ti-a dat Dumnezeu putere să rezisti. Dumnezeu stie puterea noastră.

(Dumitru Bordeianu - Marturisiri din mlastina disperarii)

Comentarii   

#1 Ghica Nicolae 23-05-2013 20:49
Adevărații autori ai experimentului Pitești au plecat din România după 1952, fie în America, fie în Izrael deci......cu voia cui?
Citat
#2 Administrator 24-05-2013 10:59
Hristos a înviat, domnule Ghica!
Afirmația d-voastră nu se probează documentar, fiind mai mult insinuantă.
Ca să vorbim despre plecarea din țară a adevăraților autori trebuie mai întâi să știm cine au fost. Așadar, cine a inițiat experimentul în România? Cine a dat comanda politică? Pentru că fără comandă politică nu se făcea nimic în comunism, mai ales ceva atât de important pentru regim. Din documentele de arhivă nu reiese nimic în acest sens. Desigur, printre capii care au implementat experimentul s-a numărat Pintilie și Nicolski. Dar ei nu au plecat nicăieri din țară. Avem mai degrabă întrebări fără răspuns și cred că e bine să nu forțăm lucrurile cu presupuneri. Poate Dumnezeu ne va descoperi, poate nu... dar cu siguranță vom afla la Judecata de Apoi totul despre toate și despre toți. Oricum, până atunci, despre Pitești știm destule cât să avem de învățat o viață întreagă.
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii