Skip to content

5 Comentarii

  1. Bogdan Tudor
    decembrie 11, 2013 @ 10:19 am

    Terminați cu prostiile astea cu iertarea și cu creștinismul . Nu se aplică acestor criminali. Animalele securiste trebuie lichidate… chiar și acum după atâta timp. Numai teama îi va împiedica pe alții să mai procedeze la fel. Legea Talionului este cea mai corectă în ceea ce îi privește .

    Răspunde

  2. Simona
    ianuarie 17, 2014 @ 7:56 pm

    Nu aţi înţeles, iubirea este cea care poate ajuta mai mult decât violenţa. Violenta naşte violență, iar iubirea, chiar dacă nu poate schimba pe cineva ,cel puţin ridică în conştiinţa aceluia nişte semne de întrebare şi poate remuşcări, ceea ce este mai mult decât nimic. Pe când răzbunarea, violenţa nu pot să obţină decât nişte manifestări ale constrângerii, nicidecum o hotărâre de îndreptare. Pe de altă parte, cei care au fost torturaţi, cei care au fost împinşi până la limita dintre viaţă şi moarte, şi-au cunoscut umanitatea lor, neputinţa în faţa răului şi astfel L-au cunoscut pe Dumnezeu, singurul la care mai puteau cere ajutor în deznădejdea lor. Şi răspunsul Lui nu a întârziat, fapt ce a făcut ca acei torturaţi să nu simtă grozăvia durerilor la care erau supuşi, ci să se simtă chiar mai liniştiţi, mai bine, mai fericiţi decât înşişi torţionarii lor. În acest miracol, care este mucenicia, mulţi L-au cunoscut pe Hristos şi acest lucru i-a făcut fericiţi, i-a făcut să nu le pară rău că au trecut prin atâtea suferinţe. De aceea au avut puterea să lase acest testament: Nu ne răzbunaţi!
    Să ascultăm de cuvântul lor şi să căutăm să-i urmăm în tot ce facem, să le semănăm, pentru că ei au fost cu adevărat Personalităţi şi cuvântul lor are o greutate de poruncă dumnezeiască. Să fim asemenea lor şi să nu facem fapte ca faptele torţionarilor lor, căci atunci cu ce vom fi mai buni decât aceia? Deşi este greu să ne desprindem de gândul răzbunării, să lăsăm aceasta în seama lui Dumnezeu, care a spus: ” Să nu vă răzbunaţi singuri, căci răzbunarea este a Mea”.
    Şi când Dumnezeu răzbună, o face cu totul altfel decât un om, căci El are înţelepciune, pe când noi suntem întunecaţi de răutate. Iar dacă nu suntem răi ca alţii, atunci să dovedim acest lucru, în primul rând prin faptul că nu facem ce fac ei. Aşa să ne ajută Dumnezeu să încercăm să urmăm unor modele, unor oameni buni, ca şi lumea să înveţe să scape de războaie, de răzbunare, de crime. Crima nu vindecă crima, ci iertarea, iubirea.
    Un bărbat, alcoolic ( se arata într-un reportaj televizat , în aceste zile ) , şi-a ucis mama şi soţia pentru că acestea nu-l iubeau. Justificarea lui a uluit lumea, dar acesta este un adevăr . Neiubirea naşte monştri. Iubirea naşte oameni ca Valeriu Gafencu. Să încercăm să fim măcar puţin din Marele Om care a fost Valeriu. Şi el a reuşit să devină astfel pentru că la rândul său a avut ca model pe Însuşi Iisus Hristos. Dacă Dumnezeu Tatăl Şi-a dat la moarte pe Fiul Său cel iubit, unicul, pentru ca noi să ne putem mântui, atunci altă cale nu avem, deşi e greu de crezut .
    Toţi oamenii răi sunt rezultatul răutăţii celor cu care aceştia au vieţuit, părinţi sau cunoscuţi, însăşi societatea . Să începem schimbarea de la noi şi prin noi vor avea putere şi alţii să se schimbe. Aşa a făcut şi Gafencu. Pe el nimic nu l-a determinat să se gândească la rău, la răzbunare, el a hotărât să-L urmeze în toate pe Hristos, până la moartea mucenicească. Şi urmarea a fost că s-a sfinţit, şi-a mântuit sufletul său şi poate şi al altora .Prin jertfa lui unii au reuşit să scape cu viaţă, sau să se mântuiască, să-L descopere pe Hristos şi calea spre cer. Şi în afară de asta ce ar putea fi mai important?

    Răspunde

  3. Dan
    ianuarie 18, 2014 @ 11:06 am

    Simona, mulțumim pentru răspuns. Uitasem să-i mai răspund lui Bogdan, care crede, din păcate, că soluția de a scăpa de totalitarisme și oameni ticăloși… este de a aplica tocmai metodele comuniștilor, devenind astfel noi înșine prigonitori și torționari.

    Răspunde

  4. George Nicolae
    februarie 18, 2016 @ 3:54 am

    Citisem ceva despre Valeriu Gafencu și participarea lui la Conferința de la Paris. E un nume care nu se uită ușor și mulți încă beneficiază în urma acțiunilor legate de unire. Am avut onoarea să-l cunosc pe Părintele Calciu în Chicago. A fost foarte active și a unit exilul românesc din America pentru respectarea drepturilor omului în România pe timpul lui Ceaușescu…. dar cum se spune…. „La vremuri NOI, TOT Noi!”

    Răspunde

  5. Sorina
    februarie 18, 2016 @ 8:30 am

    Mulțumesc! Mi-a făcut bine să citesc, cu lacrimi, aceste rânduri Azi, de ziua lui Valeriu Gafencu. Sper să apuc ziua în care biserica îl va trece în rândul sfinților, fiindcă în inima mea (noastră) este demult Sfânt!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *