Meniu biografic

vezi galerie foto (2 foto)
Pr. Ioan Coliță
"Credința în Dumnezeu, nădejdea în ajutorul Lui și dragostea creștină au fost puterile spirituale care mi-au susținut toată viața, mi-au întărit inima și m-au oțelit în răbdare, mi-au împodobit sufletul cu duhul curățeniei, al gândului smerit și al faptei creștine."
  • 06 Septembrie 1907
  • preot
  • 3 ani
  • Craiova, Galați, Jilava, Lugoj, Periprava, Ostrov
  • 26 Octombrie 1959

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Dotat cu o voce deosebită și cu înclinare spre studiu, toate însoțite de o puternică trăire creștină, l-au determinat să urmeze Seminarul Teologic "Sf. Grigore Decapolitul" din Craiova, promoția 1928, an în care s-a căsătorit cu Floarea Ionescu Albu, care i-a dăruit 11 copii, din care au supraviețuit 91. În anul 1928 a fost hirotonit preot de episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu, pe seama parohiei Cetate I Dolj, care avea 665 de familii, respectiv 2880 suflete. Preotul Ioan și-a îndeplinit cu vrednicie misiunea apostolică, fără a se implica politic în disputele specifice perioadei interbelice. În 1930 a refăcut biserica parohială, cu hramul "Sfântul Gheorghe", pentru aceasta fiind distins cu rangul de sachelar2.

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii